Menu

Voeding

Informatie

Water drinken, Friendly Reflex

Christiano Ronaldo, mijn held…..Ben jij al meer water gaan drinken? Ik zag onlangs het filmpje voorbij komen waarin Christiano Ronaldo 2 flesje Coca Cola wegzet en een flesje water pakt. Mijn held! Iemand van zo’n kaliber kan duidelijk maken wat eigenlijk normaal zou moeten zijn. Hij is inmiddels 36 jaar en nog topfit als voetballer op wereldniveau.

Wij zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik doe dat bijvoorbeeld. Niet qua voetballen dan, daar ben ik nooit goed is geweest. Vroeger, wanneer ik met mijn broer voetbalde, dan trok ik aan zijn shirt om te winnen en dat mag officieel volgens mij niet. Verder heb ik een blauwe maandag op voetbal gezeten en het bleef bij een blauwe maandag. Dinsdag was ik er al weer vanaf… Mijn dochter daarentegen was een hele goede keepster! Durfde van alles. Zij was niet bang voor de bal… Shit nu dwaal ik wel heel erg af. Terug naar Ronaldo….O ja, water drinken.

De overheid zou zo’n taak op zich mogen nemen. Gezonde voeding en meer beweging…Want zitten is immers het nieuwe roken, aldus Erik Scherder.

Wanneer ik boodschappen doe en dat is niet zo vaak, want manlief doet de boodschappen, dan zie ik vele winkelwagentjes met allerlei frisdranken. Alle frisdranken bezitten veel suikers! Dus veel mensen krijgen teveel suikers binnen. Oké, niet echt een wetenschappelijk onderbouwde conclusie, maar toch.. Ik geloof niet zo in alle zero drankjes, en “geen suiker” drankjes.Er moet dan iets anders in zitten, wat het zo lekker maakt. Chemische toevoegingen, wat ons lijf niet kent? Geen mijn portie maar aan fikkie. Ik houd het bij water.

Het doel van mijn blogs is om, naast zichtbaar te worden, ook mensen bewust te maken van gezonde voeding én (jawel) meer beweging. Ronaldo maakt iets duidelijk voor een iets groter publiek dan ik, dus dankjewel Ronaldo. 

Ik probeer “gezond te eten” en meer te bewegen. Soms lukt dat en soms niet. Ik heb daar al eerder een blog over geschreven. Ik ben niet roomser dan de paus. Ik ben daar heel eerlijk over, maar coca cola drink ik in ieder geval al heel lang niet meer. 

Ik wens je een waterrijke dag, Mieke de Vriend

Ps. Tip: drink met dit extreem warme heel veel water!

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs