Menu

Gezondheid

Informatie

Lachen is gezond, Friendly Reflex

Lachen is gezond

Een aantal jaar geleden logeerde ik een week in België voor een training van het merk Dr. Hauschka. Ik was in die week jarig en manlief en kinderen waren er niet bij om mij te feliciteren. Ik had mijzelf voorgenomen om iedere ochtend extra vroeg op te staan om te gaan hardlopen, zo ook op mijn verjaardag. Er was immers toch geen ontbijt op bed of een koor met verjaardagsliedjes en kadootjes. Ik trok dus mijn hardloopschoenen aan en ging op pad.

In tegengestelde richting langs het fietspad, kwam een man aangefietst met een aller charmante fietshelm op. Ik zal het nooit vergeten, ik ontving daar een mooi verjaardagskado: de allervriendelijkste glimlach die je je maar kunt bedenken. Die man zal nooit weten welk effect zijn glimlach op bij mij gebracht heeft die dag…. Ik kan daar nu nog van genieten.

Wist je dat lachen:

  • stress en depressie vermindert
  • Pijn vermindert
  • Het immuunsysteem versterkt
  • Probleemoplossende vaardigheden verbetert
  • Spanningen en zelfs onaangename ervaringen draaglijker maakt
  • Positieve emoties stimuleert
  • Heel veel spieren in het gezicht traint, goed tegen rimpels dus
  • Een betere ontspanning geeft

En eerlijk is eerlijk; je ziet er gewoon stralender uit, dan wanneer je met een chagrijnig gezicht rondloopt.

Ik let er zelf ook op dat ik altijd een vriendelijk gezicht opzet. Ik heb niet voor niets een allervriendelijkste achternaam…. Wanneer ik in de stad loop, zijn er veel mensen die niet glimlachen. Jammer, het zou de wereld mooier maken. Wat ga jij vanaf nu doen?

Ps. Manlief kwam ‘s avonds met onze kinderen, helemaal naar Mechelen gereden, om uit eten te gaan!

Ik wens je stralende dag toe, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs