Menu

Gezondheid

Informatie

Je kunt meer dan je denkt, Friendly Reflex

Misschien herken je het wel. Je bent aan het hardlopen en je denkt dat je jouw max voor die dag hebt bereikt, maar je kan kennelijk toch nog 500 meter verder. Oké, het is maar 500 meter, maar het gaat om het idee. Herken je dat? In feite kan je dat naar alles doortrekken. Ook in je werk en op school kan je meer dan je denkt. In alles eigenlijk kan je meer dan je denkt. Alleen je moet er wel in geloven en gewoon eens proberen. Lees: gewoon doen. Iets meer lef. Iets meer durf. Iets meer flair….

Ik heb nog wel zo’n ervaring, maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen. Ik was toen best wel trots op mijzelf. Nog steeds trouwens. Intimi zullen weten wat ik bedoel. Wink, wink, nutch, nutch…

Of het gedicht van Marianne Williamson hiermee te maken heeft, weet ik niet helemaal zeker, maar het klinkt wel goed. Het gedicht wordt met Nelson Mandela geassocieerd. Je bent groter dan…. Google het maar.

Wanneer je dit leest, welke gedachte komt dan bij op? Had je iets willen doen, maar heb je het niet gedaan omdat je bang was? Bang dat het niet zou lukken? Bang dat je zou falen? Bang wat anderen ervan zouden vinden? Ik zou zeggen: Nee heb je en ja kan je krijgen.. en dus gewoon doen. Niet dat je op je sterfbed zou liggen en zou denken: had ik maar….

Doe mij een lol en doe het gewoon. Je zult versteld staan van jezelf en blij zijn dat je dit gelezen hebt. Ik had zo’n moment vanochtend dus. Eigenlijk wilde ik terugrennen, maar ik rende even door. Slechts 500 meter. Dat is snel omgerekend toch een halve kilometer en een deel van de 42 kilometer voor een marathon…

Nee, die ga ik niet meer lopen. Ik blijf bij mijn blokkie van 5 kilometer. Lang zat. Maar eigenlijk…..

Ps. Op de foto zie je het stukje meer, maar hoe klein ook. Het is een overwinning. De volgende week weer 500 meter en ik kan over 74 weken toch een marathon lopen, hahaha.

Ik wens je een gedurfde zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs