Menu

Coaching

Informatie

De 5 voordelen van buiten zwemmen, Friendly Reflex

Is falen erg…….

Ik heb al eerder een blog geschreven over buiten zwemmen. Heerlijk in de frisse buitenlucht in plaats van een warm dampend zwembad met harde muziek en trage, kwebbelende dames voor je die je via een inhaalslag voorbij moet zwemmen om vervolgens bij de volgende groep kwebbelende dames te komen. Of ingehaald worden, zo irritant dat laatste ????.

Nee, geef mij maar de buitenlucht. Tot van de week. Aaaah, het water was 8 graden C. Tot hoever moet je gaan? Tot de ijspegels aan je neus hangen? Hahaha. Daar gaat het deze keer over, want faal je wanneer je het te koud vindt worden en je eigenlijk wilt stoppen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden…..

Ik ben namelijk in dubio. Op Instagram zie ik diverse posts voorbij komen van een vrouw in badpak die nu nog zwemt. In de serie: The Ponds op Netflix zwemmen ze nog bij 3 graden C. Zij zwemmen in badpak of zwembroek en ik ben met een wetsuit bij 6 graden C aan het miepen!

Buiten zwemmen is volgens vele experts heel goed voor ons lijf. Lees mijn vorige blog nog maar een keer. Weerstand, een boost en een positief gevoel. Hier begint het bij mij spaak te lopen. Het geeft mij een boost wanneer ik eindelijk onder de warme douche mag staan. Is het dan misschien niet beter om te stoppen en ben ik een watje? Wat vind jij??

Vanochtend dacht ik voor de laatste keer te gaan zwemmen, maar toen ik eruit kwam, voelde het toch wel heel lekker. Ik wil niet falen maar wat is dat eigenlijk? Is het erg om te stoppen nu het kouder wordt? Is het erg om iets anders te doen aan beweging in de ochtend? Is het sowieso erg om iets niet meer te willen doen? Wanneer faalt een mens eigenlijk?

Waar het allemaal niet toe leidt zou ik zeggen. Een paar overdenkingen aan het eind van het jaar. Geeft mooie aanknopingspunten voor het nieuwe jaar, dus…. Faal ik wanneer ik stop? Nee, maar ik ga toch nog even door. Grenzen verleggen en doorzetting zijn mijn nieuwe voornemens voor volgend jaar en ik ben er al mee bezig. Best wel goed van mijzelf, al zeg ik het zelf…..

Ik wens je vele goede voornemens voor het komend jaar, die je ook weer mag stoppen, zonder te falen dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetrefextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs