Menu

Coaching

Informatie

Uit een patroon die je niet meer helpt, maar je juist belast omdat het zo’n hardnekkig patroon is. 

I want to break free…..

Freddie Mercury

Wanneer ik deze zin schrijf, denk ik direct aan Freddie Mercury in zijn zwarte minirokje met roze truitje met zijn stofzuiger in de hand. Heb jij wat wel eens, dat je eruit wil breken? Je vraagt je misschien af; waar uit breken? Wat mij betreft, kan dat van alles zijn. Uitbreken uit een baan die niet meer bij je past. Uit een huwelijk, die niet meer klopt. Uit een vriendschap die jou niet meer voedt. Uit een patroon die je niet meer helpt, maar je juist belast omdat het zo’n hardnekkig patroon is. 

Van wie krijg je eigenschappen mee

Je krijgt vanuit je opvoeding, tal van eigenschappen mee. Van je vader de ene eigenschap en van je moeder een andere eigenschap. Je hebt natuurlijk ook je eigen karakter. Ook zussen of broers (of een zus of een broer) zorgen ervoor dat er bepaalde patronen ontstaan. Er is niet voor niets zoiets als familiesystemen. Een interessant boek daarover is de Fontein. Heel interessant.

Een coachgesprek kan inzichten geven

Oké, waar zou jij uit willen breken? Een hele goede vriendin van mij volgt een interessante coachopleiding. Zij vroeg mij of ik coachee wilde zijn voor haar praktijkdag. Ik ben altijd geïnteresseerd in reflectie en ga op onderzoek uit dus ik zei direct ja. Het was heel fijn om in gesprek te gaan met haar. En tijdens het gesprek ontwikkelde zich een inzicht. Ik ga je niet met mijn inzicht vermoeien. Of beter gezegd, ik houd dat liever voor mijzelf, maar ik kan je wel meegeven dat het heel verhelderend was. Ik gun jou dit ook, mocht je het nodig hebben.

Die goede vriendin woont in Zwolle en is zeker de moeite waard om te benaderen, maar er zijn vast mensen dichtbij huis die een keer met je mee willen kijken, waardoor jij ook een inzicht krijgt wat jou kan verder helpen.

Verwacht nu niet dat ik ook in een zwart minirokje met roze truitje ga rondlopen, daar heb ik door de zwaartekracht van de vorige blog geen zin meer in????…

Mocht je in contact willen komen met die goede vriendin van mij, laat mij dat dan weten…

Ik wens je een vrije zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs