Menu

Gezondheid

Informatie

Hoeveel water drink jij per dag?

Hoeveel water moet je per dag drinken….

Hoeveel water “moet” een mens eigenlijk drinken per dag? Hoeveel drink jij per dag? Waarom is het eigenlijk nodig om water te drinken? Wat zijn de voordelen van voldoende water drinken en wat zijn de nadelen bij te weinig water drinken?

Een vrouw bestaat voor gemiddeld de helft uit water en een man bestaat gemiddeld voor 65 % uit water. Per dag verlies je vocht via het toilet en transpireren tijdens sporten of bij warm weer. Dit dient aangevuld te worden. Daarom is het zo belangrijk om water te drinken. Alle organen heb vocht nodig, anders drogen ze uit en dat zou betekenen dat ze niet meer goed kunnen functioneren.

Mijn water app en ik. Sinds dat ik een water app heb, drink ik voldoende water. Of ik ben mij althans bewust van hoeveel ik drink. Per glas registreer ik hoeveel ml het is en aan het eind van de dag weet ik of ik op niveau zit. Het is echter wel zo dat ik van mijn water app 2.44 liter per dag moet drinken. Ik verzuip bijna…. Teveel water drinken is ook niet goed. Je plast dan belangrijke stoffen uit die nodig zijn bij allerlei processen in het lichaam. Ik houd het bij 2 ltr. 

Op de vraag hoeveel je nu dagelijks precies moet drinken, is er geen wetenschappelijk gefundeerd antwoord. Meestal wordt aangeraden om 30 ml water per kilo lichaamsgewicht te rekenen. Vrouwen zouden gemiddeld 1,5 tot 2 liter nodig hebben, mannen 2 tot 3 liter. De berekening vind ik plausibel, want wie heeft er tegenwoordig nog een ideaal gewicht? Kom ik in een andere blog op terug.

Wanneer ik cliënten vraag hoeveel zij drinken, dan tellen ze koffie erbij op en dat is niet juist. Vaak drinkt men een “paar glazen” en dat ik niet voldoende, dus….

Mijn advies: heb je een mooie telefoon of horloge, houd dan bij hoeveel je drinkt. Je zult het verschil gaan merken. Je spijsvertering werkt beter, je huid knapt ervan op en je organen zullen je dankbaar zijn. 

Ik wens je een waterrijke zondag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs