Menu

Gezondheid

Informatie

Hoe los jij een probleem op... Out of the box denken, Friendly Reflex

Hoe los jij een probleem op….

Ik wil het een keer over mentale gezondheid hebben, want wanneer je niet lekker in je vel zit, ga je misschien ongezond eten en/of niet bewegen. Je zou juist moeten gaan bewegen om je beter te gaan voelen, maar dat lukt dan vaak niet. Mentale gezondheid is net zo belangrijk. Het een heeft met het ander te maken. Dus, hoe los jij een probleem op?

Stel, je zit niet lekker in je vel. Hoe ga jij daar dan mee om? Je kunt bijvoorbeeld heel veel gaan piekeren en daardoor slechter gaan slapen omdat ’s avonds in bed, wanneer je tot rust mag komen, je juist gaat nadenken over jouw probleem. Of je gaat meer ongezonde dingen eten of drinken. Emotie-eten wordt dat wel genoemd. Je komt dan misschien in gewicht aan en heb je er een probleem bij. Of je gaat slechter slapen en word je de volgende ochtend moe wakker, met alle gevolgen van dien. Je begint jouw dag al in een min stand.

Wat zou je dus kunnen doen om jouw probleem te tackelen? Precies, het probleem aanpakken bij de kern. Wat ik vaak zie, en ik heb die ervaring zelf ook, je gaat kijken naar de dingen die niet gaan. Wat zou het verschil zijn, wanneer je naar de dingen gaat kijken die wel gaan. Maak je probleem overzichtelijk en denk breed. Denk aan creatieve oplossingen en denk vooral out of the box. Heeft het met je werk te maken? Heeft het met je relatie te maken. Heb je overgewicht? Ben je moe zonder aanwijsbare reden (dus niet van het piekeren…).

Mocht je er niet uit komen, dan kan je altijd een coach om hulp vragen of in gesprek gaan met iemand die jou goed kent.  Je kunt een job coach inschakelen of een relatietherapeut. Een andere blik kan jouw denken verruimen.

Ik wens je een probleemloze zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. De kat op de foto mag letterlijk out of the box gaan denken ????, want zo wordt het niets…

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs