Menu

Gezondheid

Informatie

Tandvlees problemen door terugtrekkend tandvlees

Heeft u ook last van zwaartekracht….

Isaac Newton was een hele slimme man. Hij heeft de zwaartekracht “ bedacht”. Oké, zwaartekracht was er natuurlijk al, maar hij heeft de theorie van de gravitatiewet beschreven. Ik ga het niet ingewikkelder maken dan het is, want ik kan het toch niet uitleggen. Ik denk dat ik het maar een keer aan mijn zoon vraag, want die studeert natuurkunde.

Zoals jullie weten, schrijf ik over gezondheid e.d. en doe niets met natuurwetten. Of toch wel, ik ben meer namelijk geïnteresseerd in een andere soort van natuurwet. De wet van verzakkingen en verslappingen en wat daartegen te doen is. Indirect een link met de zwaartekracht. Op een creatieve manier.

Namelijk, wanneer je de 50 passeert, begint het een en ander te verslappen en te verzakken. Ik ga niet verder in op wat er zoal verslapt en verzakt, want dan wordt het te persoonlijk, maar één ding verslapt er niet en gaat juist omhoog. Tandvlees! Naarmate we ouder worden gaat er veel omlaag, maar tandvlees gaat dus juist omhoog. Ik weet niet of Newton daar ook een natuurwet voor had bedacht?

Dus, mocht je nog geen 50 jaar zijn, weet dat dit je voorland is/kan zijn. Terugtrekkend tandvlees zorgt ervoor dat er makkelijk voedselresten tussen je tanden kunnen blijven zitten en dat kan gaan irriteren en ontsteken. Dus flossen, raggen, spoelen, poetsen ect. Het wordt allemaal gewaardeerd door je tanden en kiezen. Misschien dat je een waterpik kan aanschaffen voor wat extra hulp. Ik heb trouwens nooit begrepen waarom dat ding zo heet….

Hoe houd jij jouw tanden en kiezen in optimale conditie? Misschien heb jij nog tips, dus wil je ze delen?

Voor de mensen die de 50 al wel gepasseerd zijn en last hebben van terugtrekkend tandvlees, adviseer ik om meer aandacht aan tanden en kiezen te geven. Lees mijn blog over tandhygiene nog maar eens, want ontstekingen in je mond kunnen mogelijk  voor klachten elders in je lichaam zorgen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2, maar daar hoorde je Newton niet over… Daarom doe ik het maar. Ik zal er geen Nobelprijs voor de natuurkunde voor krijgen. Ik ga voor de Nobelprijs voor literatuur. Of is dat wishful thinking?

Ik wens je een mooie flos zondag toe, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle 

Ps. Het betreft alleen het tandvlees van de bovenkaak…

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs