Menu

Gezondheid

Informatie

Gezondheidstips, broccoli, Friendly reflex

Gezondheidstips van Andrew Weil. Week 6. En? Lukt het een beetje met de tips van week 5, van Andrew Weil; Optimaal gezond in 8 weken. Hoe smaakt de gemberthee? Heerlijk toch? Wat is jouw favoriete muziek? Ik ben benieuwd. Misschien vind ik het ook wel mooi….Ik hoop niet dat je hooikoorts krijgt van al die bloemen in huis? 

Oké, ik begrijp dat het nog steeds veel tips zijn om aan te pakken. Kies er gewoon weer de tips uit die voor jou te volgen zijn. Ik vind het nog steeds prima. Ik geniet van de bloemen en ik vond het nieuws deze week erg interessant. Nieuwsvasten was dus lastig. Die Mark….Jokken mag voor een goed doel, maar….. Al die praatprogramma’s. Ik word er zo moe van en dan zeggen dat vrouwen zo graag praten. Heb je al eens gekeken naar voetbal international? Het zijn net w…. Zonde van je tijd…

Week 6:

  1. Verdiep je eens in tonica en kijk eens welke jij zou willen gebruiken. Dr. Weil bespreekt er verschillende. Ginseng heeft een positieve werking op de stofwisseling van de huid, de spieren en botten. Het geeft mensen meer energie en verhoogt de weerstand. Een tonicum werkt direct op het genezingssysteem. Andere tonica zijn Ashwagandha, het heeft een stressbeschermend effect. Astragalus verhoogt de algemene weerstand en helpt bij gebrek aan energie en vitaliteit. Cordyceps is een bijzondere paddestoel. Het verhoogt het uithoudingsvermogen en het heeft een gunstige invloed op de hartslag. Dong quai stimuleert de bloedsomloop. Het heeft een bloedaanmakend effect. Mariadistel is goed voor de lever.
  2. Ga deze week eens 2x naar de sauna? Ik ben heel eerlijk gezegd niet zo’n fan van de sauna. Ik transpireer liever door intensief te trainen. Het zal niet hetzelfde zijn, maar transpireren doe ik.
  3. Vis blijft een belangrijk onderdeel, dus weer 2x vis deze week. Haring, makreel, sardientjes of zalm. Ik vind dit wel een leuk boek….Heerlijk!
  4. Ook 2x broccoli per week.
  5. Dr. Weil is een voorstander van veel groenten eten, dus je weet wat er bij dit punt komt te staan. Groenten….
  6. Breidt het nieuwsvasten uit tot 4 dagen per week. Het gaat de hele week over corona, mondkapjes, dus je mist niets.
  7. Mooie kunst bewonderen is volgens dr. Weil ook een aanrader. Wanneer we weer mogen althans. Zo lang dat niet kan, zou ik persoonlijk de natuur bewonderen tijdens de wandelingen. Zo in de lente is de natuur op zijn mooist. Magnolia bloemen en kleine vogeltjes met te grote takken in hun bekjes… Ik ben benieuwd hoe die nestjes eruit zien. 
  8. Ga verder met de ademhalingsoefeningen. 
  9. Probeer eens een sapvastendag deze week.

Succes, Mieke de Vriend

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs