Menu

Gezondheid

Informatie

Eet meer fruit, gezondheidstips, Friendly Reflex

Gezondheidstips van Andrew Weil, week 5. En? Lukt het een beetje met de tips van week 4, van Andrew Weil; Optimaal gezond in 8 weken. Heb je je slaapkamer al kritisch bekeken of ben jij een van de gelukkigen die altijd goed slaapt? Het is lente, dus het wandelen zal geen probleem zijn…Welke gewoonte(n) heb jij al overgenomen? Je bent trouwens op de helft. Merk jij iets aan jezelf? Ik lees het graag!

Oké, ik begrijp dat het nog steeds veel tips zijn om aan te pakken. Kies er gewoon weer de tips uit die voor jou te volgen zijn. Ik vind het nog steeds prima. De ademhalingsoefening doe ik tijdens mijn 20 minuten mediteren. Heb ik ook direct het “goed slapen” getackeld…

Week 5:

  1. Dr. Weil adviseert de sauna of een stoombad om goed te transpireren. Mag het ook een hiit workout zijn, thuis? Want de sauna’s zijn op dit moment gesloten. Het gaat er in ieder geval om dat het lichaam via transpiratie ongewenste stoffen kan uitscheiden. De werkdruk op de lever en de nieren wordt daardoor minder. Heeft je lichaam tijd om het echte werk te doen.
  2. Drink gemberthee van een stuk verse gemberwortel. Gember bevordert bijvoorbeeld de spijsvertering, stimuleert de afscheiding van maagsappen, verlicht pijntjes en stimuleert de bloedsomloop. 
  3. Voer de wandeling op tot 35 minuten, 5 dagen per week. Ik ben vergeten te zeggen dat je wel flink door moet wandelen, pff. Dit wist je waarschijnlijk al van Erik Scherder? De beweeggoeroe.
  4. Doe deze week 3 dagen aan nieuwsvasten.
  5. Doe elke dag ademhalingsoefeningen. Er zijn apps met ademhalingsoefeningen. Probeer die eens uit. Ik zal nog een keer een blog schrijven over goede ademhalingsoefeningen.
  6. Luister naar mooie muziek en dan bedoelt Dr. Weil waarschijnlijk geen heavy metal;) Muziek die je inspireert of ontroert. Er zijn vele mooie nummers, maar Hallelujah van Jeff Buckley of Ave Maria van Inessa Galante zijn een van mijn favorieten. Welke muziek vind jij mooi? Ik lees het graag!
  7. Gewoon doorgaan met de bloemen!
  8. Probeer een dag fruitvasten. Eet veel vers fruit en drink water en kruidenthee. Het geeft je spijsverteringsorganen een dagje vrij…

Succes, Mieke de Vriend

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs