Menu

Gezondheid

Informatie

Fake it till you make it, Friendly Reflex

Fake it till you make it…..

En? Lukt het een beetje met je goede voornemens? Stoppen met roken? Van 1 tot 10 kilo afvallen? Super gezond eten in plaats van een snelle hap uit de magnetron? Een gespierd lijf, waar de zwaartekracht geen vat op krijgt?

Je bent waarschijnlijk, net als vele andere Nederlanders, begonnen met een van bovenstaande goede voornemens. Dus vandaar mijn vraag; lukt het een beetje?

Over het algemeen denken we vaak wat er “moet” gebeuren, bijvoorbeeld die 10 kilo eraf. Zou het niet fijner zijn dat je jouw strakke lichaam al voor je ziet en dat je daar gewoon naartoe werkt. Oftewel, fake it till you make it! Het schijnt dat je hersenen in dezelfde gebieden actief worden als wanneer je de sport daadwerkelijk aan het beoefenen bent, dus waar wacht je op?

Misschien begeef ik mij nu op glad ijs, want ik hoop namelijk niet dat je dit als excuus gaat gebruiken en mij “de schuld” geeft, wanneer het niet werkt. Het zal ook niet werken, wanneer je niets doet om die spieren te trainen. Het zet wel de hersenen aan om al “bezig” te zijn om jou daadwerkelijk te motiveren. Dus het enige wat ik kan doen is jou enthousiasmeren. De rest is up to you.

Een tip: misschien moet je niet een marathon faken. Begin bij 1 kilometer hardlopen. Een mooi begin zou ik zeggen. Zie jezelf heerlijke salades eten met mooie ingrediënten in plaats van dat je een soort van konijn bent die iets groens op zijn/haar bord heeft liggen. Ik weet uit ervaring dat alle begin moeilijk is, maar door het al voor je te zien, ben je wel gemotiveerder is mijn ervaring. Zie je die strakke buik al op het strand liggen? Ik wel….

Mocht je het sporten weer op gaan pakken? Koop dan wel wat gewichten….

Wat wil jij faken?

Ik wens je een fakevolle dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs