Menu

Coaching

Informatie

Enjoy yourself, it's later than you think, waar word jij blij van? Friendly Reflex

Enjoy yourself, it’s later than you think….

Oké, het wordt geen trieste, dramatische blog, maar ik wil wel beginnen met nieuws wat mij van de week raakte. Ik werd dus wakker door mijn semi wake-up wekkerradio. Die andere had is teruggestuurd, omdat ik met die wekker al om 5 uur wakker werd gemaakt. Het leek wel alsof ik op een zonnig strand lag , 12 uur in de middag, zo fel. Beetje te vroeg dus….Weet je nog?.

Ik kreeg van de week te horen dat Terry Hall is overleden. Terry was mijn grote held, steun en toeverlaat tijdens mijn puberteit. Terry was de zanger van The Specials en daar was ik een enorme fan van. Ik ben benieuwd wie Terry kent! Wanneer ik het over Madness heb, dan weet iedereen wel over wie  ik het heb. Ook daar was ik een fan van, maar van The Specials dus ietsje meer.

Terry zong over “Enjoy yourself…”, en daar wil ik het over hebben. Volgens mij wordt dit een hele lange blog. Ik heb nog nooit zo’n lange intro gedaan. Heb je even (voor mij)? Nee, die bedoel ik niet ????

Zo met Kerst word ik toch wel een beetje sentimenteel, merk ik. Wat heb ik dit jaar allemaal gedaan en waar heb ik jullie mee verblijd? Ik hoor het graag! Kunnen jullie dat mij laten weten op friendlyhealth.nl

Mijn opzet met mijn blog, bijna 2 jaar geleden, was jullie van tips te voorzien. Ik heb mij in allerlei onderwerpen verdiept. Wat ik vervolgens merkte, was dat ik het schrijven heel leuk vind en dat het een eigen leven is gaan leiden. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. De ene keer aan de hand van een foto en de andere keer aan de hand van iets wat ik gehoord heb. In deze blog dus van Terry Hall.

Oké, hier komt de hamvraag: “Waar word jij blij van?” Doe je wel de dingen die jij leuk vindt?

Zo aan het eind van een jaar kan je terugkijken naar wat je dit jaar allemaal gedaan hebt en bereikt hebt. Wat wilde je dit jaar doen. Wat wilde je dit jaar bereiken? Do you enjoy yourself…..? Ik gun het je van harte! Ik merk dat ik op de goede weg zit. Nog een paar goede voornemens en het is voor mij klip en klaar.

Ik heb eerder geschreven dat ik niet van de goede voornemens ben. Waarom 1 januari pas, terwijl een jaar 365 of 366 dagen heeft. Iedere dag doen, waar je blij van wordt, dat zou fijn zijn, maar toch, met kerst is het wel een sentimenteel dingetje. Zeker wanneer je held overlijdt.

Ik lees graag over jullie bezigheden? Het kan anderen en mij inspireren.

Ik wens je een enjoyable kerstdag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

4 Responses

 1. Frida Van der Biezen schreef:

  Ik word blij van mijn 3 wieler fiets met ondersteuning. Ik had nl eerst 1 zonder ondersteuning. Hihihi de voetgangers haalde mij in!!!!
  Nu niet meer!

  Blij van haken.

  Blij van flessen beschilderen met verfstiften.
  Blij van Dean en Lilly, mijn kleinkinderen. Blij van mijn dochters die het zo heerlijk doen.
  De jongste, Laura, als juf van groep 1.
  Van Hanna mijn oudste, zij doet een opleiding voor orthomoleculair. Voeding.
  En hoor bijna elke dag iets nieuws wat ik niet of wel moet eten.
  Zo leerzaam!

  1. Ineke schreef:

   Lieve Mieke,
   Ik wordt blij van kleine dingen. Een Amaryllis bol die ik elke dag mooier zie worden zonder dat ik iets aan doe. De kracht van de natuur is zo sterk. Dan denk ik ,ben ook ik een knol die zoveel kracht in zich heeft?
   Maar ook van de Helleborus die pas gaat bloeien als elke andere plant afsterft? Wat kunnen we veel leren als we om ons heen kijken toch? Mijn goede voornemen is dus ,kijk nog meer om je heen en VERWONDER je.

   1. Mieke de Vriend schreef:

    Ja mooi he Ineke, de bloemen en de natuur

  2. Mieke de Vriend schreef:

   Ja Frida, en je maakt ook zulke mooie dingen. ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs