Menu

Coaching

Informatie

Planning, coaching, Friendly reflex

Een goede planning werkt echt….

 

Sinds 2005 heb ik een praktijk voetreflextherapie, Friendly reflex  en sinds vorig jaar ook een praktijk voor coaching, Friendly coach

Tijdens mijn opleiding tot coach moesten we voor ons examen oefenen en heb ik met diverse medestudenten geoefend om een coachgesprek te voeren.

In het coachgesprek moest ik zelf hulpvragen bedenken over zaken waar ik tegenaan liep. Nou, die had ik wel! Eentje daarvan was hoe ik meer zichtbaar kon worden met mijn praktijk. Toen we dat vraagstuk probeerden uit te diepen, bleek al snel dat het ook een kwestie van organiseren was: Hoe kon ik beter mijn tijd kon plannen voor werk én social media en alle andere taken en bezigheden?

Bij iedere vervolgsessie kwam weer naar boven dat ik beter moest gaan plannen. Of eigenlijk, ik moest beginnen met plannen, want dat deed ik niet. Iedere keer kreeg ik na zo’n sessie een opgeruimd gevoel en energie , omdat planning meer structuur zou gaan geven. 

Ik werk 3 dagen in de week en plan op die dagen mijn consulten, maar de andere dagen “deed ik heel veel, maar zonder structuur”. Niets is frustrerender dan je tijd verdoen met maar iets doen. Uiteindelijk doe je niets naar mijn gevoel.

Wat ik dus geleerd heb, is om een planning te maken op welke dagen ik mijn blogs schrijf, het huishouden doe, strijk, instagram posts maak, foto’s maak voor mijn social media. O ja en aandacht heb voor man en kinderen. 

Ook het contact met collega’s en vrienden is belangrijk, die passen gelukkig nu ook in mijn planning en hoef ik mij niet meer schuldig te voelen. 

Iedere keer wanneer ik aan planning denk, word ik rustig. Ik weet wat ik op een dag doe en dit geeft mij structuur. Probeer het ook eens. Misschien helpt het jou ook wel…

Ik wens je een geplande week, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs