Menu

Gezondheid

Informatie

Eckhart Tolle….

Ik ben best wel een fan van Ekhart Tolle. Hij heeft ooit het licht gezien en gaat met dit licht de hele wereld over. Hij schrijft boeken in vele talen en is waarschijnlijk heel rijk. En volgens mij doet hem dat niets, althans dat denk ik. En dat suggereert hij zelf ook een beetje. Hij is in ieder geval niet naast zijn schoenen gaan lopen.

Ik heb een paar keer naar een lezing van 2 uur van hem gekeken. Uiteindelijk viel ik in slaap. Niet omdat het slaapverwekkend was. Nee, omdat ik er te rustig van werd. Hij zit dan te vertellen, in zijn bruine spencer, met hier en daar een grapje. Hij gniffelt dan om zijn eigen grapjes. Heel rustgevend allemaal.

Daarnaast probeer ik al jaren zijn eerste boek, De kracht van het Nu, uit te lezen, maar iedere keer merk ik dat ik afdwaal. Ik dacht dat het kwam doordat het saai was, maar kennelijk kon ik mij toen nog niet niet goed focussen. Weet ik nu. 

Wat was dan dat inzicht? Ik was van de week in de tuin bezig om onkruid te wieden. Ik doe dat met de hand. Wanneer ik in gedachten ben en bijvoorbeeld plannen maak over wat ik morgen ga doen, dan trek ik het onkruid er niet goed uit. Ik heb dan niet mijn aandacht bij wat ik doe en gaat het dus niet goed. Dit geldt natuurlijk voor elke handeling.

Focus ik mij wel op het onkruid en denk ik alleen daar aan, dan komt het er met wortel en al uit. Oftewel. De kracht van het nu. Aandacht maakt alles mooier. Zou @IKEA het van Eckhart hebben? 

Ik heb er eerder over geschreven, maar toen begreep ik het kennelijk nog niet zoals ik het nu wel begrijp. Dus wijsheid komt echt met de jaren….Wetenschappelijk onderzocht ????…..

Nu maar hopen dat ik ook lezingen kan gaan geven en boeken kan publiceren. Ik heb geen idee hoe dat moet, maar misschien kan iemand mij daar bij helpen? Ik blijf voorlopig gewoon mijn blogs schrijven. Het is het leuk om te doen, dus ik focus mij voorlopig daar gewoon op. Met aandacht natuurlijk.

Ik ga dat boek maar weer eens bij de bibliotheek lenen. Kijken of ik nu wel bij de les blijf.

Hoe zit dat bij jou? Kan jij in het moment zijn of dwaal jij ook wel eens af? Ik lees het graag!

Ik wens je een aandachtige zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetrefletherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Ineke schreef:

    Lieve Mieke,
    Weet je dat ,dat één van de moeilijkste dingen is ; Doen wat je doet.
    Of het schrijven is of onkruid wieden of noem maar op. Wij doen maar zelden wat we op dat moment doen en zijn heel vaak al met het volgende bezig. Overigens een leuke oefening ,proberen te doen wat je doet. Lieve groeten en geniet van dit heerlijke weer.
    Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs