Menu

Coaching

Informatie

Eisenhower methode, coaching

Die Eisenhower…Heb je soms ook stress van alle dingen die je moet doen en het vervolgens niet doet omdat je er geen tijd voor hebt? Heb je dat soms ook, dat je uiteindelijk weinig gedaan hebt op een dag omdat je niet weet waar je moet beginnen? Herken je dat ook: je maakt geen keuze en daarom ga je maar met je cappuccino op de bank een serie kijken? Dan wordt het tijd dat je deze blog gaat lezen. Dat laatste doe ik trouwens niet. Ik voel mij er nu al schuldig over….

Tijdens mijn opleiding tot life coach werd de Eisenhower methode aan ons gepresenteerd. Eisenhower de Generaal uit WOII en later president van Amerika. Eisenhower had een goede manier ontwikkelt hoe hij zijn tijd beter kon indelen, oftewel time-management. Het leidt tot minder stress en meer productiviteit. 

Ik werk er al een tijdje mee en deel mijn tijd efficiënter in. Heb jij ook te weinig uren in een dag door alle bezigheden? Misschien kan het jou ook helpen en inzicht geven in jouw tijdsbesteding? Ik heb een “papieren” agenda en daar schrijf ik alle bezigheden in die ik in die week moet doen/ wil doen. Geeft mij een goed overzicht en vooral rust in mijn hoofd.

Ik zal het je uitleggen:

1.Doen. Direct doen, nu. Deze werkzaamheden/bezigheden zijn belangrijk en mogen niet worden uitgesteld. Een afspraak die belangrijk is voor je werk, een deadline voor je baas of je nieuwe blog.

2. Beslissen. Doen, inplannen. Wel belangrijk, maar niet urgent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afspraak maken voor…., voorbereiden voor een les, af en toe even een pauze inlassen. Planning maken en doelen stellen voor de komende periode. Sporten.

3. Delegeren. Wel urgent, maar niet belangrijk. Niet doen, door iemand anders laten doen. Onderbrekingen die via telefoontjes komen. Onbeduidende mailtjes.

4. Verwijderen. Niet belangrijk en niet urgent. Nooit doen, door niemand. Hier is veel winst te behalen. Onnodig op sociale media zitten. Ik merkte dat ik ’s avonds “even” op Facebook ging kijken. Filmpje hier, berichtje daar. Het scheelt zo 1 uur van je avond. Ik lees toch liever een goed boek. Je bezig houden met kletspraatjes is ook zoiets, tenzij je voor een roddelblad werkt….

Kijk eens kritisch naar jouw bezigheden op een dag. Is het noodzakelijk en verdient het geen uitstel of kan het ook morgen ingepland worden. Of is het uit te besteden? Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Ik weet waar mijn winst te behalen is. Neem vakje “delegeren” eens goed onder de loep…Haha.

Ik wens je een mooi geplande dag (met veel creativiteit), Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs