Menu

Coaching

Informatie

Dankbaarheidsdagboek, Friendly reflex

De functie van een dankbaarheidsdagboek. Hoe kan jij je meer gaan focussen op de positieve gebeurtenissen in je leven zonder daar veel voor te hoeven te doen? Hoe kom jij deze vreemde tijd door, met alle beperkingen? Het is nog gemakkelijk ook want het kan gewoon vanuit je luie stoel. 

Oeps! En ik wilde je wel in beweging krijgen, want daar hebben we immers die 206 botjes voor. Weet je nog?

Er zijn elke dag voldoende positieve gebeurtenissen maar we realiseren ons dit niet of vergeten het gewoon. Het advies: dankbaarheid voor positieve dingen opschrijven in een dagboekje.

Zoals je ziet aan de foto heb ik dat advies opgevolgd. Binnen 1 dag had ik al het gevoel dat er veel zegeningen in mijn leven zijn. En dat zijn niet alleen mijn 2 lieve kinderen. Ze staan natuurlijk wel op één met stip. Elke dag weer….Nu maar hopen dat mijn man deze blog niet leest. 

Wat moet je doen?

Koop een mooi schriftje, online. Of maak een afspraak om te mogen komen winkelen. Ga aan het eind van de dag op een rustige plaats zitten en overdenk de dag. Ik hoop niet dat iedereen thuis is, want dat maakt het niet rustig. 

Schrijf iedere dag de dingen op waarvoor je die dag dankbaar bent. Het kan een fijn gesprek met iemand zijn onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Of dat de was zo heerlijk ruikt. Of dat ik weer een blog geplaatst heb vandaag. 

Het maakt mij niet uit wat het is waarvoor je dankbaar bent. Het gaat erom dat jij je meer bewust mag worden voor de dingen in je leven die fijn zijn. Je focus komt op die manier dus te liggen op de positieve gebeurtenissen/dingen/mensen ipv bij de negatieve dingen. Je wordt je meer bewust van je dag. 

Het werkte voor mij direct! Alleen het leuke boekje al..

Ik wens je een dankbare dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs