Menu

Gezondheid

Informatie

complimenten dag, Friendly Reflex

Complimentendag, waarom slechts 1 dag per jaar?

Sorry, ik ben een beetje laat…. 1 maart 2021 was het weer complimentendag. 1 maart 2022 kan ik een nieuwe poging wagen. Moet ik nu echt een heel jaar wachten om complimenten te mogen geven of mag het nu ook? Wie heeft complimentendag trouwens verzonnen?  Ik vind het idee wel super, maar waarom slechts één dag per jaar? Waarom trouwens op 1 maart? Volgens mij is half Nederland dan verkouden door de eerste maartse buien. Zie je het voor je? Rode neus, betraande ogen en een thermometer in de mond. Fraai is dat. Waar kan je dan een compliment over geven?

Waarom zouden we ons aan 1 dag per jaar houden? Ik heb niets met die eendaagse momenten. Ik ben bijvoorbeeld moeder van 2 pubers. Het moederschap mag van mij ook het hele jaar door gevierd worden. Gewoon voor al het werk wat erbij komt kijken! Vroeger toen mijn kinderen klein waren, moest ik verplicht op bed blijven liggen. Nu ze puber zijn, moet ik ze eerst wakker maken om vervolgens snel terug naar mijn bed te gaan… Zie je het voor je? Hahaha…Nee hoor, ik ben erg praktisch. Al die kruimels in mijn bed. Heb ik nog meer schoonmaakwerk. 

Oké, ik dwaal af. We hadden het over complimentendag. Alsof ik er het hele jaar door niet goed uitzie, ahum. Ik geef graag complimenten, iedere dag weer (en ontvang ze trouwens ook graag!). Hoe zit dat met jou?

Doe je mee: iedere dag complimenten geven? Oké, in deze tijd is het wat lastig want we zien elkaar niet zoveel, maar des te meer is er behoefte aan. Gewoon via what’s app, Zoom, op 1,5 meter afstand zonder mondkapje. Anders zie je de uitdrukking niet op iemand zijn gezicht…

Probeer het eens en zie het verschil in jouw leven en in het leven van de ander. Complimenten geven blijdschap. Blijdschap is goed voor je systeem. Wanneer iemand een blij mens is, is dat ook goed voor het immuunsysteem. Werkt het immuunsysteem goed, dan werkt dit weer door op het systeem en ga zo maar door. Dus niet één blije dag, maar 365 dagen! 

Een glimlach van een volwassene doet je beseffen dat je leeft. Daar zit een nieuwe hit in! Ik claim alvast de rechten.

Een beetje meer blijdschap helpt goed. Hoef jij niet naar de voetreflextherapeut of coach. Shit, nu snijd ik in mijn eigen vingers….

Over moederdag gesproken. Wil jij jouw moeder verrassen met een origineel kado voor al het werk dat ze ooit voor jou gedaan heeft? Geef dan een kadobon voor een voetreflexmassage kado. Krijg jij 25% op de jouwe… Mag dus ook het hele jaar door, want ik ben niet van die eendaagse momenten. Wel voor een moeder. Trouwens, ook voor alle “niet” moeders. 

Ik wens je een complimentvolle dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Ik geef mijn hond vaak complimenten. Zie hoe mooi hij erbij zit!

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs