Menu

Coaching

Informatie

Beste ik.. Mieke de Vriend, Friendly Reflex

Beste Ik…..Hoe lijkt dat jou? Je schrijft een brief aan jezelf met de vraag……? Wat zou jij schrijven? Wat zijn jouw toekomstplannen? Wat was jouw toekomstdroom en heb je hem inmiddels waargemaakt? Wat wil je nu (nog) bereiken? En, waar sta je nu? Je mag van mij helemaal los gaan, want wie schrijft, die blijft….

“Stel je voor: ergens in de toekomst ontvang je een e-mail van jezelf, maar dan van vroeger; een schrijven waarin jouw jongere zelf je waarschuwt voor valkuilen, je aanmoedigt om vooral door te zetten of je alvast een broodnodig schouderklopje geeft.

Een bericht uit je verleden dus. Onmogelijk? Niet als je het vandaag schrijft.

Op futureme.org kun je jezelf een email sturen in de toekomst. En deze wordt keurig op de door jou gewenste datum in je mailbox afgeleverd. Benieuwd wat je van jezelf te horen krijgt?”

Is een leuk experiment toch? Alhoewel ik de tekst meerdere malen lees om te begrijpen wat je nu precies moet doen, bedenk ik mij dat het idee nog niet zo gek is om te doen. Trouwens, je mag het experiment aanpassen zoals jij wilt. Daar doe ik niet moeilijk over.

Ga eens een gesprek aan met jezelf, in briefvorm. Ga op een rustige plek zitten, wanneer iedereen van huis is en begin met: “Beste ik…” en laat jouw pen de rest doen. 

Op de vrije school, De Strijene, van mijn kinderen deden ze dat op een andere manier. Aan het begin van het schooljaar schreven ze wat ze dat betreffende jaar wilden bereiken en deden het briefje in een “bal van klei”. Aan het einde van het schooljaar kwam “de man met de hamer” en sloeg hun bal kapot. Ze lazen hun wens weer en werden eraan herinnert wat hun wens was en of ze die bereikt hadden. 

Een leuke manier om bezig te zijn met dat wat je wilt bereiken. Ik ga maar eens naar een winkel. Een hobbywinkel of een kantoorboekhandel?

Ik wens je de “allerbeste versie van jezelf” dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflexterapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs