Menu

Gezondheid, Stress

Informatie

Hoge Bloeddruk, stress, aderverkalking, Friendly Reflex

Aderverkalking en stress….

De meeste van jullie weten inmiddels dat ik veel schrijf over gezondheid, stress, voeding, beweging, voetreflextherapie, coaching en overgangsklachten. Ik probeer bij iedere blog een nieuwe invalshoek te geven ten aanzien van één van deze onderwerpen. En vandaag is dat aderverkalking.  Het is niet de juiste benaming , maar toch.. Iedereen begrijpt wat ik bedoel. 

Dicht geslibde vaten waardoor mensen onder andere hart-en vaatziekten kunnen krijgen. Ik heb altijd het idee dat dat vooral bij mensen met overgewicht voorkomt, maar genen spelen ook een rol en wat dacht je van teveel “slechte vetten” of algemener gezegd, slechte voeding? Oké, niet wetenschappelijk onderbouwd, maar toch, voeding speelt een hele belangrijke rol.

Technisch gezien heeft het allemaal te maken met cholesterol, geoxideerd cholesterol, hydroperoxide-groep,  cholesterolemie, chylomicronen, monotypen, schuimcel, percloraten, statines en witte bloedcellen. Deze uitleg van deze termen laat ik buiten beschouwing. Mocht je het hele verhaal een keer willen horen, dan vertel ik je dat met plezier.

Niet-technisch komt  het kort gezegd neer op het volgende : Stress heeft effect op de vaatwand, roken heeft effect op de vaatwand en een mechanische beschadiging, als een hoge bloeddruk, heeft effect op de vaatwand. 

En zo kom ik weer bij het begin van mijn verhaal. Goede voeding en beweging zijn van levensbelang. De juiste voedingsstoffen en iedere dag bewegen zijn 2 pijlers in het behoud van een gezond lichaam en gezonde vaten. Roken laat ik buiten beschouwing. Dat is nergens goed voor, maar dat heb je al kunnen lezen in mijn eerdere blogs.

Dus…. Wat ben jij vanaf nu aan het doen?? Ik lees het graag.

Ik wens je een aderlijke dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie coaching en een luisterend oor, Sprang-Capelle

Ps. Men zegt dat drop niet goed is bij een hoge bloeddruk, maar af en toe genieten van een engels dropje, moet kunnen.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs