Menu

Gezondheid

Informatie

A smile a day, keep the shrink away, Friendly Reflex

A smile a day, keep the shrink away…

Moet je dementerend zijn om blij te worden van muziek uit je jeugd? Ik zag laatst in een documentaire op tv dat dementerende ouderen blij werden van muziek uit hun jeugd. Ze gingen spontaan meezingen. Was heel mooi om te zien. Ze werden blij en heel hun gezicht begon te stralen. Ik werd ook blij van een nummer uit mijn jeugd, dus…

Luisteren naar “oude” muziek is voor iedereen goed, toch? Ik zat bijvoorbeeld vanochtend in de auto op weg naar de sportschool (ja,ja bewegen is heel belangrijk????) en hoorde een nummer uit 1983! Oké, het was kennelijk opnieuw uitgebracht in 2006 maar toch. Ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht en voelde mij weer héél jong. Ik was toen 16 jaar oud. Dat is de leeftijd van mijn dochter nu (bijna) en zij vond het maar niks, hahaha. Tijden veranderen. De muziek van “tegenwoordig” gaat over bitches hier en bitches daar. Ook leuk, maar niet heus! Welk nummer hoorde ik vanochtend, hoor ik je denken? “Living on video” van Trans-X. 

Muziek maakt mij blij en zeker nummers uit mijn jeugd. Dat betekent nog niet dat ik vergeetachtig word. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en ik begon te stralen, net als die mensen uit de documentaire. Mijn nieuwe motto is: “a smile a day, keep the shrink away”…. Goedkope vorm van therapie. Shit nu snijd ik in mijn eigen vingers….

Van welke muziek, van heel lang geleden, word jij blij?

Ik wens je een blije muzikale dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs