Menu

Beweging

Informatie

Sanseveria's zijn bedoeld voor in het raamkozijn...

Sanseveria’s (ofwel Belze gordienen) zijn bedoeld voor in het raamkozijn…..

Maar sanseveria’s zijn niet bedoeld om erachter te gaan zitten! Teveel achter zo’n ijzersterke (niet dood te krijgen) plant gaan zitten heeft nadelen. Ten eerste beweeg je dan niet veel en houd je daardoor je lichaam niet soepel en ten tweede door de inactiviteit blijkt de kans op dementie  en andere ziektebeelden groter te worden. Ik heb het niet zelf bedacht, maar dat zeggen onderzoekers.

Ik heb “bewijs” want mijn schoonmoeder heeft tot haar 85e jaar nog gewerkt in “haar” kruidenierswinkel”. Helder van geest, nog uit het hoofd rekenen en achter de kassa mensen helpen. Ze is mijn grote voorbeeld. 

Ik hoop ook tot mijn 85e te kunnen blijven werken. Nu maar hopen dat mensen nog bij mij willen komen voor de voetreflextherapie en ik mijn eigen trap op kan om in mijn praktijk te komen. Ik werk daar nu alvast aan door voldoende te bewegen. So far, so good. Oftewel, ga niet achter de sanseveria’s zitten, maar beweeg volop. Ga naar buiten en geniet van een wandeling, het liefst iedere dag.

Verder is bewegen goed voor de bloedsomloop, verbetert de slaap, vermindert stress, angst en depressies, geeft verbetering bij gewrichtsaandoeningen, spierkracht neemt toe, geestelijke gezondheid verbetert, risico op diabetes vermindert. Erik Scherder beveelt bewegen ook aan voor ons brein, dus…..

Ik kan nog wel meer positieve gevolgen geven van de voordelen bij beweging, maar ik kan je ook verwijzen naar een eerdere blog. Net zo makkelijk… Om er nog ééntje te noemen: je wordt er een blij mens van, mits je de beweging kiest die bij jou past.

Een andere oplossing is om geen sanseveria’s te kopen. Dan kan je er ook niet achter zitten????

Ik wens je een bewegelijke dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs