Menu

Beweging

Informatie

Plastic en gewoon troep, Friendly reflex

Plastic soep en gewoon troep…

Er moet mij iets van het hart. Ik weet het. Het heeft niets met beweging of gezondheid te maken. Alhoewel… Ik kan er een creatieve draai aangeven en dan past het precies in de onderwerpen van mijn blogs. Moet je wel tot het einde lezen. Anders zal je het nooit weten…

Ik werk sinds enige tijd bij een organisatie in Tilburg, Contour de Twern genaamd. Ik parkeer mijn auto in de buurt en loop naar het wijkcentrum. Tijdens deze 100-200 meter raap ik bijna iedere dag wel wat rommel op. Daarnaast fiets ik binnen Tilburg  en kom onderweg heel veel troep tegen. Het is geen doen om om de haverklap af te stappen om de rommel op te rapen. Ik kom dan nooit op de plaats van bestemming. Ik erger mij dood aan alle rommel die mensen doodleuk weggooien op straat.

Wat zou de wereld er mooier uitzien wanneer iedereen zijn eigen troep mee naar huis neemt en het thuis in de prullenbak gooit. Zo heb ik het ooit geleerd van mijn ouders en ook doorgegeven aan mijn kinderen. Trouwens, maar hopen dat mijn kinderen goed hebben opgelet. Ik hoop dat er meer mensen de tijd nemen om rommel van de straat op te ruimen. Ik kan dat natuurlijk niet van mensen verwachten, maar ik doe toch een oproep. Wie helpt er mee?

Ik heb geen ambities om een 2e Boyan Slat te worden, maar wat zou het mooi zijn wanneer wij Nederlanders troep opruimen ter land, ter zee en in de lucht…. Hé, ik zie mogelijkheden voor een nieuw programma, maar dan meer van deze tijd.

Ik zou nog terugkomen op de bewegingsmomenten in deze blog. Ik noemde al het wandelen van de auto naar het wijkcentrum, het fietsen door Tilburg. Wat ik er nog aan toe wil voegen is het bukken om de troep op te rapen. Een ander voordeel van het oprapen is dat ik er een opgeruimd gevoel bij krijg. Mijn mentale gezondheid vaart er dus ook wel bij. 

Ik wens je een opgeruimde dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Heb ik je kunnen overtuigen om ook rommel van de straat op te pakken? Ik hoor het graag!

Pps. Er is trouwens een app. Je maakt dan een foto die je doorstuurt naar de gemeente waar de rommel ligt. Hij heet de “buiten beter app”.

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

One Response

  1. Ineke lankhaar schreef:

    Ik doe soms hetzelfde als jij ,tijdens het lopen maar ga het nu vaker doen. Top hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs