Menu

Voeding

Informatie

Waar komt stress vandaan? Friendly Reflex

Chocola….

Eindelijk weer eens goed nieuws! Chocola is zo slecht nog niet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar veel mensen, kennelijk vrouwen, vinden chocola lekker. Ze eten het graag tijdens hormoonschommelingen of wanneer ze minder goed in hun vel zitten. 

Chocola is rijk aan flavanolen en volgens onderzoek kunnen flavanolen onze cognitieve prestaties verbeteren. Daarnaast zijn flavanolen antioxidanten. Antioxidanten kunnen helpen tegen beschadiging aan cellen en weefsels. Klinkt goed toch?

Chocolade zou ook gelukkig maken doordat er fenylethylamine in zit. Fenylethylamine zorgt ervoor dat je je goed voelt en het maakt je alerter. Het schijnt ook een stofje te zijn die vrij komt wanneer je verliefd bent. Verder bevat het lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; En cacao is rijk aan magnesium. Verder zit er in chocolade ijzer en het maakt de aders flexibel. Al met al mooie eigenschappen zou je zeggen.

Het betekent natuurlijk niet dat je nu direct naar de supermarkt moet rennen en chocolade moet inslaan. Het gaat ten eerste om de pure vorm, dus boven de 70% en daarnaast moet je er niet teveel van eten. Dus geen hele reep, maar een stukje van die reep. Helaas zit er ook verzadigde vetten en calorieën in, dus… overdrijf niet.

Je hoeft mij niet wakker te maken voor chocolade. Ik heb liever marsepein. Helaas heeft marsepein niet zulke goede eigenschappen. Het bestaat met name uit suiker, suiker en nog eens suiker… De goede amandelen in marsepein wegen niet op tegen de suikers, dus toch maar overstappen op chocolade? 

Wat vind jij lekker om zo af en toe te snoepen? Ik lees het graag!

Ik wens je een chocolade met mate zondag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs