Menu

Beweging

Informatie

Bladblazers, Friendly Reflex

Bladblazers….

Het meest overbodige apparaat ooit gemaakt. Ik zie tijdens de herfst regelmatig mensen blaadjes wegblazen, met name naar de buren. Ze denken dan waarschijnlijk dat de blaadjes daar blijven liggen… Foutje, één briesje en ze liggen weer  in je eigen tuin. Kan je weer opnieuw beginnen. Wie heeft dit apparaat ooit uitgevonden? Waarschijnlijk een hele luie man of vrouw….

Doe mij een lol en pak gewoon een hark en een kruiwagen. Een uurtje tuinieren geeft al veel verbranding van calorieën door de beweging. Je weet het: het is goed voor je lijf. Met een zonnetje word je ook nog blij, althans ik wel. Mijn beweeg app gaf aan dat ik mijn “work-out” voor die dag alweer had afgerond. Ramen gezeemd, het terras weer opgeruimd en hopelijk ook een heel klein beetje vitamine D. Al vraag ik mij dat af. Ik stond op het noorden ;)….

 Oké, ik heb wel hulp gehad van onze kippen. Of toch eigenlijk niet. Ze scharrelden het weer door elkaar. Kon ik weer opnieuw beginnen. Al met al een fijne ochtend. Ik hoop dat het morgen weer mooi weer is. Dan ben ik weer in de tuin te vinden en doe ik weer een deel in de tuin. Alle beetjes helpen nietwaar.

Wil je dit gevoel eens ervaren en heb je geen tuin? Geen probleem! Ik heb er één. Haha, dat rijmt. Zonder dollen. Mocht je graag eens in de tuin willen werken, ik hoor het graag! Want ik schrijf dan wel veel over beweging en stress, maar die tuin van ons geeft soms stress.  Of doe ik iets verkeerd? Ik heb al eens over spiritueel moestuinieren geschreven. Ik ga deze blog maar weer eens lezen. Misschien steek ik er iets van op.

Ik wens je een bladloze tuin zonder bladblazer, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs