Menu

Beweging

Informatie

Moe? Meer water drinken, Friendly Reflex

Ben je ook zo moe? Nee, ik bedoel niet van de coronacrisis. Ik bedoel, gewoon iedere dag moe. Wil je ook het liefst in bed blijven liggen en niet naar je werk gaan? Zou je soms een winterslaap willen houden midden in de zomer? Dan wordt het tijd om eens op onderzoek uit te gaan.

Ik geef hieronder een aantal mogelijk oorzaken van die vermoeidheid. Er zijn er meer, maar ik hoop dat ik je aan het denken zet en dat je de stap onderneemt om er iets mee te gaan doen, want je hoeft niet moe te zijn.

Moeheid kan ontstaan doordat je:

 • de lat te hoog legt?
 • het te druk hebt?
 • “verkeerd” eet?
 • niet voldoende slaapt of slecht slaapt?
 • een vitamine tekort hebt?
 • een Vitamine B12 tekort hebt?
 • niet de dingen doet waar je blij van wordt, bijv. qua werk?
 • te weinig tijd neemt om iets voor jezelf te doen?
 • niet actief genoeg bent?
 • teveel doet?
 • teveel piekert?
 • allergisch reageert op voeding?
 • misschien te weinig (water) drinkt?
 • een trage schildklier hebt?
 • bloedarmoede hebt?
 • last hebt van slaapapneu?
 • bepaalde mensen om je heen hebt?

Ga eens in gesprek met jouw huisarts en laat een bloedonderzoek doen. Wellicht kom je belangrijke stofjes tekort. Wees wel kritisch met de uitslag van jouw bloedonderzoek. Een orthomoleculaire arts kan je lichaam ook “doormeten” of een voetreflextherapeut kan met je meekijken waar het aan schort. Door middel van een behandelplan kan zij bijv. onderzoeken in welk systeem het zit in je lichaam.   

Je kunt ook contact opnemen met een coach en het met haar/hem bespreken. Doe je namelijk wel de dingen waar je blij van wordt? Misschien zit je op de verkeerde plek qua werk. Niets is zo belastend voor je lichaam wanneer je niet blij bent met datgene wat je doet. Ik heb het zelf ervaren. Ik ging de Ziektewet in vanwege mijn werk en heb daarna (na 5 jaar) het roer omgegooid. 

Mijn tip voordat je met iets begint: hou een dagboek bij van jouw dagelijkse bezigheden en jouw voedingspatroon. Geef de bezigheden een cijfer. Geeft het je energie of kost het je energie.

Moeheid kent veel oorzaken. Wellicht krijg je zelf al een beetje inzicht en dat gun ik je van harte.

Ik wens je een energieke dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs