Menu

Beweging

Informatie

7 smoesjes om niet te sporten, Friendly reflex

7 smoesjes om niet te sporten…. Helaas, Sinterklaas, die zijn er niet. Daar werk ik niet aan mee.. Na het lezen van deze excuses, kan jij de smoesjes niet meer gebruiken. Je bent gewaarschuwd. Wat zijn jouw excuses? Geen zin in sporten? Heb jij meerdere sport outfits in de kast liggen? Ooit aangeschaft rond 1 januari en waar het kaartje nog aan zit? Je bent zeker geen fan van Erik Scherder? Of kijk je graag naar zijn lezingen op tv vanuit je luie stoel?

Welke smoesjes zijn er zo al en welke gebruik jij?

  1. Ben je te moe om te gaan sporten? Dan moet je juist gaan sporten. Je krijgt namelijk energie van sporten.
  2. Geen tijd ? Dan maak je maar tijd. Simple as that. Misschien een andere blog van mij lezen over de Eisenhower methode….. Zo krijg je tijd om te doen wat echt belangrijk is. Kijk je graag tv een heb je een favoriete serie op Netflix? Zet je crosstrainer/hometrainer vóór de tv en cross erop los. Trouwens, als je wel tijd hebt om te netflixen, dan klopt er iets niet!
  3. Jouw sportmaatje gaat niet sporten. Moeten zij weten. Je kunt een luisterboek op je telefoon zetten. Dan ben je niet alleen.
  4. Sporten is duur. Ja, wanneer je je aanmeldt bij een sportschool en je niet gaat. Dat is pas duur. Er zijn veel apps waarmee je thuis kunt sporten. Een paar gewichten en een band voor je benen werken ook. Veel mensen zijn tijdens de lockdown gaan wandelen. Dit is waarschijnlijk het enige +punt van de gehele lockdown.
  5. Schaam je je vanwege…..? Thuissporten is dan ideaal. Je moet ergens beginnen.
  6. Voel je je (een beetje) somber. Op de bank zitten met chips maakt je zeker niet vrolijker, dus hopsaké. Een beetje opzwepende muziek en …. Ik wil somberheid niet bagataliseren hoor, maar het kán je helpen. Zoek er een maatje bij. Het sporten heeft mij heel goed gedaan. Mijn crosstrainer en ik zijn dikke vrienden. Ik word er echt blij van. Echt waar! Heeft met endorfine te maken. Ik kom daar nog een keer op terug.

Ik weet dat thuissporten een uitdaging is. Mocht je een “pep appje” nodig hebben? Laat het mij weten. Ik enthousiasmeer je van harte.

Een tip wil ik je alvast meegeven. Wat deed je vroeger graag? Zat je graag in het water of vond je de groene grasmat van het voetbalveld zo mooi. Nee, niet langs de lijn, maar achter de bal aan rennen. Of keek je je ogen uit in de sportschool? Kies de leukste sport uit die er is en begin gewoon. Wandelen vind ik persoonlijk ook goed en Erik ook, dus…… Ik word misschien een peptalker van beroep…

Heb ik je kunnen overtuigen? Ik hoop het van harte. Je mag mij altijd bellen. Niet tijdens mijn sportmoment. Misschien ga ik wel een keer ochtenden inplannen voor mensen die samen oefeningen willen doen in de Loonse en Drunense duinen.

Heeft deze blog je nog niet geïnspireerd? Je mag mij altijd bellen voor een afspraak voor een peptalk!! Wel tijdens een wandeling…

Ik wens je een smoesloze sportdag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. Zwemmen en in de tuin werken valt ook onder sporten. Mocht je geen tuin hebben? Dan mag je mijn tuin lenen????…

 

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs