Menu

Voeding

Informatie

Weet jij wat je eet... Friendly Reflex

Weet jij wat je eet…..

Ooit, heel lang geleden, ging ik met mijn grote zus, Frida, naar de film Hair. Een mooi verhaal met nummers die ik nog steeds graag meezing. In de auto of onder de douche natuurlijk. Toen was ik nog een jong meisje en wist niet altijd waar ik over mee zong. Zo ook dus het liedje: “ sodomy”. Ik zong in vol ornaat mee over (kennelijk) diverse verschrikkelijke ziektebeelden????. Nu vele, vele, vele, vele jaren later ben ik een stuk wijzer en bekender met diverse termen uit dat liedje. Ik zing ze nog steeds graag mee hoor, maar in minder vol ornaat dat wel, als niemand luistert, pffff…

Ik maak nu een sprongetje naar een heel ander verhaal, namelijk onze voeding. Weet jij altijd wat je eet? Tegenwoordig zijn we allemaal heel druk en kopen we vaak voor het gemak eten uit een pakkie. Lekker makkelijk. Het schijnt zelfs dat er huizen zijn zonder keuken, maar wel een magnetron hebben. Aaaaahh!

Lees jij wel eens de kleine lettertjes op een verpakking van een in elkaar geflanste lasagne? Of het pakje kruiden die van slechts gehakt en tomaten de meest heerlijke spaghetti bolognese maakt? Ik zou het als ik jou was, eens doen, kijken op de verpakking. Ik hoop dat je je rot schrikt van de moeilijke ingrediënten die erin kunnen zitten. Nee, sodomy zal er niet tussen staan, maar wel namen als:

“gemodificeerd zetmeel, maltodextrine, plantaardige oliën (zonnebloem, maïs), melkwei, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel: E415, lactose, gistextract, melkeiwitten, aroma”. 

Of

“Afhankelijk van de fabrikant kan in de roze fondant cochenille (E120) worden gebruikt, een rode kleurstof die wordt gemaakt van de cochenilleluis, een luizensoort uit Bolivia die op Tuna-cactussen leeft. Er zijn ook fabrikanten die voor deze kleur een concentraat van vruchten of van rodebietensap gebruiken of gebruikten[2] al dan niet in combinatie met E122, een synthetische azokleurstof”.

Ik heb al eerder geschreven dat ik niet roomser dan de paus ben, dus die roze koek met die luizen uit Bolivia eet ik ook wel eens, maar begrijp me goed? Kook eens gewoon niet uit een pakje, maar gewoon met verse producten. Je weet dan ook gewoon wat je eet. Het scheelt veel troep in je lijf en je lever zal je dankbaar zijn… In een andere blog zal ik schrijven over de gevolgen van deze ingrediënten.” 

Ps. Je vraagt je zeker af waarom bovengenoemde ingrediënten  slecht zijn? Het valt namelijk bij deze nog wel mee. Een hele terechte vraag, maar ik kan niets uit ons keukenkastje halen met slechte ingrediënten, want die hebben we dus niet ????hahaha.

Ik wens je een smakelijk ontbijt, lunch en avondeten, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

4 Responses

 1. Ineke lankhaar schreef:

  Zo heeft mijn knoflook allergie ook een voordeel. Ik lees ALLE pakjes ,zakjes en potjes met het gevolg dat ik op dat gebied niks meer koop. Alles los en zo natuurlijk mogelijk en ,zeker in deze tijd ook belangrijk ,veel goedkoper .

  1. Mieke de Vriend schreef:

   Goed bezig Ineke! Welke reactie heb jij op knoflook?

  2. Frida van der Biezen schreef:

   Ja was leuk he Mieke! Film Hair.
   Zo’n zielig einde.

   Nee ik doe niets meer met pakjes!
   Al die E nummers. Veel zout en suiker vaak.
   Nee alles vers vd pers!!

   1. Mieke de Vriend schreef:

    Goed bezig Frida! Zing je ook altijd nog mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs