Menu

Voeding

Informatie

Walnoten zijn goed voor je brein, Friendly Reflex

Gezond eten is goed voor je brein...Willen we helder van geest blijven en goed voor onze hersenen zorgen? Dan is het verstandig om producten te eten die goed voor de hersenen zijn. Ik kan niet garanderen dat hiermee al je hersenproblemen opgelost raken, maar je beïnvloedt ze in ieder geval wel in positieve zin. Dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Steeds meer blijkt namelijk dat dit positieve effect afhangt van wat je eet.

Van welke voeding word je brein blij? Wil je je concentratievermogen verbeteren, uitblinkenWat kan jij doen voor je brein?

  1. Drink voldoende water. Je brein bestaat voor 80% uit water. Water is sowieso goed voor veel functies in je lichaam.
  2. Kies de juiste vetten. De hersenen zijn, na het vetweefsel, het meest vette orgaan van het menselijk lichaam. De celwanden bevatten vooral omega-3, omega-6 en cholesterol. Omega-3 zorgt voor een soepele werking van de cellen, zodat bepaalde stoffen (vb. serotonine) goed worden aangemaakt. Dus eet bijvoorbeeld vette vis, walnoten, avocado en olijfolie.
  3. Eieren zijn rijk aan choline en lecithine, twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de hersenen. Choline is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en hersenfuncties. Lecithine verbetert de vertering en transport van vetten en heeft daardoor een positieve werking op het metabolisme. Lecithine verbetert eveneens het geheugen en het leervermogen. (Laat ik nu net 8 kippen gekocht hebben! Het zijn er inmiddels 7…. Eentje is volgens mij naar de buren gewandeld.)
  4. Eet gezonde koolhydraten uit bijvoorbeeld groenten en niet uit ongezonde suikers. Koolhydraten zijn de brandstof voor de hersenen. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen, dat ik weinig tot geen koekjes en snelle koolhydraten meer eet. Ik merk dat ik veel meer energie heb en veel helderder denk. Probeer het eens.
  5. Een multivitamine waar vit B, C, E, magnesium en zink inzitten zou ook geen overbodige luxe zijn. Er is veel discussie of een voedingssupplement wel nodig is. Ik laat aan jou de keuze.

Ik wens je een heldere dag, Mieke de Vriend

Praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs