Menu

Voeding

Informatie

Gezocht: groene vingers...Friendly Reflex

Gezocht: Groene vingers…

Zoals jullie weten, schrijf ik over gezondheid, overgangsklachten, beweging en meer dat goed is voor de mens. Ik weet het, dat is relatief, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Zo schrijf ik ook over voeding. Ik heb, inmiddels had, een ideaal beeld over het houden van een moestuin en al mijn groenten uit mijn biologische tuin te halen. Even de tuin in lopen voor een kropje sla, een paar boontjes plukken en een komkommer erbij voor in de sla.

Honing van de bijen. Eieren van onze kippen. Het is trouwens wel gevaarlijk om mijn verse eitjes uit het kippenhok te halen, want onze haan is een echte kemphaan. Er zit tegenwoordig een gevarentoeslag op de eitjes, die ik af en toe verkoop in mijn praktijk. Elk nadeel heeft zijn voordeel 😉

Terug naar mijn moestuin… Ik heb, had, dus een ideaalbeeld om mijn groente zelf te verbouwen. Zouden de sterren het bij het rechte eind hebben, dan had ik als stier, groene vingers. En daar gaat het dus mis. Ik heb helemaal geen groene vingers en ben of geen stier of niet op 20 mei geboren?

Ik schreef al eerder over spiritueel moestuinieren. Een eigen bedacht woord. De spiritualiteit gaat veel verder dan dat. Ik neem er gewoon de tijd niet voor om te schoffelen en water te geven. Ik gaf tot nu toe de drukte, de schuld van het debacle in onze tuin. Ik moet toegeven dat deze bekentenis erg confronterend is. Zou dat het spirituele ervan zijn? Jezelf leren kennen door te zien waar je goed in bent én vooral ook waar je niet goed in bent? Moestuinieren… Waar ben ik dan wel goed in? Dat wordt mijn volgende zoektocht….

Dus, mocht iemand ook zo’n ideaal beeld hebben van biologische groenten? Ik heb een stukje tuin ter beschikking. Je moet er wel een stukje voor rijden, want ik woon in Sprang-Capelle. Tussen de koeien, schapen, bijen, kippen en Clyde onze hond. Wie o wie is wel een echte stier volgens de sterren en heeft wel groene vingers? Ik hoor het graag. Delen we de buit en heb ik toch ook nog bij biologische groente 😉

Ik wens je een groene dag, Mieke de Vriend

Friendly Reflex, praktijk voor voetreflextherapie en coaching, Sprang-Capelle

Ps. De komkommers doen het trouwens erg goed! Ik eet iedere ochtend, middag en avond komkommers… Iets te veel naar mijn idee. Zal ik die ook in mijn praktijk gaan verkopen?

Pps. Het was een grapje hoor, groene vingers gezocht. Ik blijf het gewoon proberen, want stieren zijn wel doorzetters en dat ben ik zeker!

Mieke de Vriend

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven.

3 Responses

 1. Ineke lankhaar schreef:

  Lieve Mieke,
  Hoe lang heeft het geduurd voor je alles kon waar je nu ZO goed in bent??? Heb ook zoveel geduld en inzet voor en met de moestuin, dan komt het ZEKER goed.
  Geniet van Alles wat je al wel kan!!!
  Groentjes Ineke

  1. Mieke de Vriend schreef:

   Zoek je nog een tuin Ineke om te moestuinieren? ????

 2. Dionne schreef:

  Je kan niet overal goed in zijn Mieke! Je hebt al de beste kwaliteiten in huis als coach/therapeut/moeder/blogger…etc!!! Wat wil een mens nog meer?! Zeker niet meer komkommers begrijp ik!!????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren om mijn blogs