Menu

Lees verder

Welkom op mijn blogsite Friendly Health

 

Ik neem je mee in allerlei tips en adviezen over gezondheid. Gezondheid is een belangrijke basis in ons leven. Wanneer we gezond zijn kunnen we veel dingen aan. Gezondheid betekent goede voeding, voldoende beweging om ons lichaam draaiende te houden. We hebben immers niet voor niets 206 botjes in ons lichaam. Maar wat is nu goede voeding? Wat is voldoende beweging? Daar wil ik het met je over hebben.

Een stressvrij leven komt je gezondheid ook ten goede, maar hoe doe je dat? Waar heb jij stress van? Waar word jij gelukkig van qua werk en andere bezigheden.

 

“Mens sana in corpora sano” schreef de Romeinse dichter Juvenalis, wat zoiets betekent als een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik ben daar vanuit interesse veel mee bezig en kom veel leuke ideeën tegen. Die ideeën wil ik graag met jou delen.

 

Ik heb mij in de afgelopen 15 jaar verdiept in allerlei vormen van een gezonde levensstijl en daar wil ik je graag over informeren. Ik heb inmiddels diverse cliënten met fibromyalgie, stress en de overgang.

 

Voor wat betreft de overgang ben ik ervaringsdeskundige en ondervind ik zelf aan den lijve wat de overgang met mijn lijf doet. Een tragere stofwisseling doet een aanval op mijn gewicht en mijn lijf. Minder koolhydraten en meer groenten, eiwitten en gezonde vetten. Ik eet zo min mogelijk suikers en dat geeft mij veel helderheid, so try this at home…

 

Ik heb 15 jaar hard gelopen en was daar heel blij mee. Naast dat het goed is voor mijn stofwisseling werd ik heel blij ná mijn rondje in de polder. Helaas kreeg ik knieklachten en moest ik stoppen en doe ik nu fitness. Ik zie er de voordelen van en hoop dat ik je kan enthousiasmeren om ook een sport te vinden waar jij je goed bij voelt….

 

Met de voetreflextherapie, Friendly Reflex, probeer ik via de massage het probleem aan te pakken van mijn cliënten, maar ik vind het ook belangrijk om de oorzaak te helpen wegnemen. Daarom heb ik altijd al het gesprek met de client belangrijk gevonden en coach ik de client ook. Laat me je meenemen in mijn ervaringen….

 

Via Friendly Coach kijk ik graag met je mee naar onderliggende structuren van ondermijnend gedrag. Hoe bevrijdend zou het zijn, wanneer je je daar bewust van wordt. Want willen we allemaal niet worden wie we in werkelijkheid zijn in plaats van een flauw aftreksel van het verleden? Mijn levensmotto is: “Wees gerust jezelf, er zijn al anderen genoeg”. Misschien breng ik je op nieuwe ideeën……

 

Ik hoop dat je wat aan mijn blogs hebt en dat jij ook de beste versie van je zelf kunt worden.

 

Ik ben ooit in Rotterdam geboren en woon inmiddels al weer heel lang in het mooie Brabant. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. We hebben een grote tuin waar ik ieder jaar zelf mijn groente probeer te verbouwen. Soms gaat dit minder goed, dus misschien kan iemand mij daar bij helpen?

 

Veel plezier met lezen en reageer gerust, ook wanneer je vragen hebt. Ik zal proberen snel te reageren op opmerkingen en vragen: mieke.de.vriend@gmail.com

 

Met DE VRIENDelijke groet , Mieke de Vriend

Abonneren om mijn blogs